Skaper vekst for mennesker og organisasjoner

Å lede med hjertet på 1. plass

By on feb 23, 2013 in Profesjonell utvikling, Yrkesliv | 0 comments

Her er jeg på Wisdom 2.0 konferansen i 2013 i San Francisco med temaet Living with Awareness, wisdom and compassion.

Toppledere som Jeff Wehler, gründer og CEO of Linkedin er på talerstolen. Foran en full konferansesal får han spørsmål som; Hva vil du se tilbake på som det viktigste når livet er i ferd med å ebbe ut? Jeff svarer: «That I have made my wifte happy.» Like før har han fortalt hvor viktig familien er for han og at det er kjernen og utgangspunktet for alt han gjør. «Et godt liv er å våkne om morgenen å glede seg til å gå på jobb og så glede seg til å gå hjem igjen», sier Jeff med ryggen rett og blikket varmt. Så enkelt og så deilig befriende å høre!

Litt fakta: Linkedin er en av verdens mest voksende selskaper. Fra 15 medarbeidere til 3.500 medarbeidere og over 200 millioner medlemmer i mer enn 95 land på 5 år.

Jeff`s personal mission statement: Managing compassion. «The art of happiness» av Dala Lama har Wehler på nattbordet. Definisjon av compassion: a feeling of deep sympathy and sorrow for another who is stricken by misfortune, accompanied by a strong desire to alleviate the suffering.

Han sier at compassion er noe annet enn empathy.

Compassion is that you can notice others pain, but are not involving in the same pain yourself. Therefore you can be of service to others pain.

Når han ser andre ledere gjøre egne medarbeidere mindre i form av dømming, personlig kritiske bemerkninger og fremhevelse av seg selv ber han dem gjøre dette også mot seg selv. Han mener du ikke kan ta ut dine egne perspektiver på andre og forvente at de følger dem.

På spørsmål om hvordan lede i en så sterkt voksende organisasjon er svaret hans veldig tydelig: COACHING.

Som leder skal du ikke løse dine medarbeiders problemer. Coaching tar tid, men den tiden må du ta. Oppskriften er videre:

  1. Søk etter å finne ut av hvorfor har de har dette problemet.
  2. Lytt aktivt og finne frem til blokkadene.
  3. Søk å finne frem til deres styrker.
  4. Unngå å ha negative antagelser. Søk heller å forstå hvorfor de bringer dette perspektivet til bordet?
  5. Lære mer om hvor de kommer fra. Det skaper mer effektivitet.

Her er jeg, 12 år etterat jeg skrev boken Coaching – effektfull ledelse. Blant de første bøkene om coaching på norsk og svært usikker på om det ville være et marked for den. Det viste seg å stemme. Jeg har trent ledere i coachende lederskap siden. Fordi jeg har hatt en drøm om å skape en bedre leder og arbeidskultur i Norge.

 

Nå ser jeg at det kommer en ny epoke med hjertelig lederskap på førsteplass. Jeg gleder meg til å holde kurset Coachende Lederskap for Orkla neste uke.