Skaper vekst for mennesker og organisasjoner

Hvordan unngå å ta for gitt det du har

By on nov 28, 2013 in Mental trening, Motivasjon, Personlig utvikling, Veivalg | 0 comments

Lev smartere ved å sette VANVITTIG STOR PRIS PÅ DET DU HAR I DAG. I dag er det Thanksgiving, en helt perfekt dag å ha oppmerksomheten på det som er «på bordet» ditt allerede. Tenk på hvor mange mennesker som har jobbet hardt, bare for at du denne dagen kan spise og drikke det du gjør? Kaffebønnene for eksempel – tenk på hvor mange stasjoner de har vært innom før de males og blir til god kaffe som du kan drikke?
Vi vet HVA vi setter pris på når vi IKKE LENGER har det. Når noe bra ved kroppen ikke er som før, når noe bra ved jobben ikke er som før eller når en du er veldig glad i ikke lengre er her, ja da kjenner du hvor verdifullt dette var. Da kan du oppdage, smertelig, at du ikke har satt nok pris på det du hadde, mens du hadde det. Du tok helsa, jobben, mannen eller kvinnen du elsket, for gitt.

Det er så lett å ta mange ting, ikke minst verdifulle mennesker i livet ditt, som en selvfølge. Det er to måter å vise at du setter pris på andre mennesker på:
1. Hva de gjør og produserer.
2. Hvem er de og har av væremåter og unike egenskaper.

Det siste er viktigst og vil gjøre mest forskjell, både for relasjonen og for hvordan den andre føler seg. Når du sier; Jeg elsker deg, fordi du er du» går det mye dypere inn enn «jeg elsker deg når du har laget middag eller hentet ungene».

Den beste kjærligheten er den som er ubetinget. Den beste verdsettelsen fra din leder eller kollega er den som er ubetinget. Den som sier; du er verdifull for du ER, ikke fordi du GJØR bestemte ting.

Undersøkelsen ved Havard viser at produktiviteten gikk opp med mer enn 20 %   når medarbeidere opplever å bli verdsatt av sin ledelse. Noe å tenke på hjemme også?

Uansett om du feirer Thanksgiving i dag kan dette være en dag hvor du husker på litt mer enn vanlig hva som du setter vanvittig stor pris på i dag. Og viser det med hele deg. Det kan være over i morgen!